- Wrz 16, 2004
- 886
- 0
- 0
Schab wieprzowy po alzacku
1 kg schabu wieprzowego
15 dag kiełbasy
15 dag smalcu
5 dag wędzonej słoniny
8 dag cebuli
50 dag kwaszonej kapusty
5 dag mąki
1 g kminku,
sól
Kotlety schabowe zbić tłuczkiem, oprószyć solą, obtoczyć w mące, usmażyć na smalcu. W rondlu na smalcu podrumienić 5 dag pokrojonej w makaronik słoniny oraz posiekaną cebulę. Dodać 50 dag opłukanej kiszonej kapusty, 1/2 łyżeczki kminku. Dusić do miękkości. Usmażone kotlety ułożyć na półmisku, pokryć kapustą i świeżo usmażonymi plasterkami wieprzowej kiełbasy. Podawać z frytkami.
1 kg schabu wieprzowego
15 dag kiełbasy
15 dag smalcu
5 dag wędzonej słoniny
8 dag cebuli
50 dag kwaszonej kapusty
5 dag mąki
1 g kminku,
sól
Kotlety schabowe zbić tłuczkiem, oprószyć solą, obtoczyć w mące, usmażyć na smalcu. W rondlu na smalcu podrumienić 5 dag pokrojonej w makaronik słoniny oraz posiekaną cebulę. Dodać 50 dag opłukanej kiszonej kapusty, 1/2 łyżeczki kminku. Dusić do miękkości. Usmażone kotlety ułożyć na półmisku, pokryć kapustą i świeżo usmażonymi plasterkami wieprzowej kiełbasy. Podawać z frytkami.
Ostatnią edycję dokonał moderator: