IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

 
Reply to this topicStart new topic
> Wystrzalowa babka serowa + foto
wesola30
post 26 Mar 2006, 15:59
Post #1


uczeń
***

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 614
Dołączył: 25-January 06
Skąd: Opole-Schalksmühle
Użytkownik nr: 1.289



25 dkg masla lub margaryny
25 dkg cukru
5 jajek
25 dkg maki
25 dkg sera philadelphia
1 cukier waniliowy
1 lyzeczka proszku do pieczenia
mozna dodac aromat o dowolnym smaku(ja dalam o smaku waniliowym)

Sposob przygotowania:

Margaryne z cukrem ucieramy na srednich obrotach do bialosci i dodajemy po jednym jajku,cukier waniliowy,serek oraz make polaczona z proszkiem do pieczenia.Dobrze jesli wylejemy ciasto do odpowiedniej formy ,specjalnie przeznaczonej do pieczenia babek. Forme posmarowac delikatnie tluszczem i podsypac lekko bulka tarta.Wlozyc do nagrzanego piekarnika i piec okolo 30-40 min. w tem.190-200 st C.Po upieczeniu posypac cukrem pudrem.






Pozdrawiam
Basia
Go to the top of the page
 
+Quote Post
asika
post 15 Dec 2006, 22:12
Post #2


kucharz 3 gwiazdek
*************

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 13.897
Dołączył: 20-September 04
Skąd: Wlochy Mediolan- Polska - Grudziadz
Użytkownik nr: 83



Basiu - czy ta babka jest mokra?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Boshka
post 29 Nov 2008, 21:33
Post #3


kucharz-zawodowiec
**********

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 6.400
Dołączył: 23-August 06
Skąd: Londyn
Użytkownik nr: 2.183



wlasnie upieklam z polowy porcji. Nie moglam sie powstrzymac przed sprobowaniem jeszcze cieplej. Nie jestem jakas specjalna milosniczka babek, ale ta jest naprawde dobra: wilgotna, z mala iloscia proszku, czyli 'niesmierdzaca' icon_wink.gif

Naprawde warto wyprobowac lecker.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Kasiula_bittersw...
post 30 Jan 2009, 16:23
Post #4


uczeń
****

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 1.371
Dołączył: 3-September 08
Skąd: Warszawa
Użytkownik nr: 10.648



tak sie zastanawiam, zeby te babke zrobic w postaci babeczek, wtedy powinnam krócej piec?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
AgusiaSz
post 30 Jan 2009, 20:43
Post #5


kucharz-zawodowiec
**********

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 7.302
Dołączył: 3-May 06
Skąd: Radom/Warszawa
Użytkownik nr: 1.705



moim zdaniem powinnaś icon_smile.gif najlepiej zawsze sprawdzać patyczkiem ;)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ilona
post 31 Jan 2009, 19:07
Post #6


kucharz 3 gwiazdek
******************

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 37.713
Dołączył: 10-October 04
Skąd: Piła
Użytkownik nr: 116



Krócej Kasiula.
Babkę piecze się ok. godzinę a muffinki z tego samego przepisu ok. 20-25 min daumen.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
samanta
post 29 Nov 2009, 17:44
Post #7


kucharz 3 gwiazdek
**************

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 16.183
Dołączył: 19-August 07
Skąd: środek Polski
Użytkownik nr: 5.092



Upiekłam dzisiaj tę babkę i napewno niedługo powtórzę. Szybka, świetna w smaku, wilgotna w środku babeczka. Ja nie miałam serka philadelphia i dałam zwykły homogenizowany. Część ciasta wymieszałam z kakao żeby się zrobił wzorek. Jednak piekła się dłużej o 15 minut niż pisała Wesoła. Każdemu ją polecam!
Załączony plik  wystrza_owa_babka_serowa.JPG ( 145.94K ) Suma pobrań: 21
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Joanna
post 29 Nov 2009, 18:13
Post #8


kucharz 3 gwiazdek
******************

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 26.680
Dołączył: 28-November 05
Skąd: Loca Deserta
Użytkownik nr: 1.024



Ładna. mniam.gif
Na szczęście nie przepadam za babkami. icon_wink.gif
Ale z drugiej strony babka z serem.... gruebel_2.gif fiesgrins.gif
icon_mrgreen.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
samanta
post 29 Nov 2009, 18:29
Post #9


kucharz 3 gwiazdek
**************

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 16.183
Dołączył: 19-August 07
Skąd: środek Polski
Użytkownik nr: 5.092



Eeee gdzie ona tam z serem! Tzn ser jest ale go nie widać bo zmiksowany z resztą składników. Ale warto by taka babkę zrobic żeby była warstwa serowa taka jak w serniku.
Ja też za babkami nie przepadam ale są to najszybciejsięrobiące ciasta i na ogół to wystarcza żeby nie słyszeć co godzinę że w porządnym domu to jest ciasto przynajmniej na niedzielę. Dlatego jeśli postanawiam że w tym tygodniu nie piekę nic, to mozna mieć pewność ze w niedzielę będzie babka lecker.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Joanna
post 29 Nov 2009, 18:58
Post #10


kucharz 3 gwiazdek
******************

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 26.680
Dołączył: 28-November 05
Skąd: Loca Deserta
Użytkownik nr: 1.024



CYTAT(samanta @ 29 Nov 2009, 18:29 ) *
Eeee gdzie ona tam z serem! Tzn ser jest ale go nie widać bo zmiksowany z resztą składników.

Taki ser, którego nie widać, też lubię. icon_mrgreen.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
samanta
post 29 Nov 2009, 19:34
Post #11


kucharz 3 gwiazdek
**************

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 16.183
Dołączył: 19-August 07
Skąd: środek Polski
Użytkownik nr: 5.092



Ja ją zrobiłam w trakcie gotowania obiadu i już nie ma nic. A to znaczy wg mnie że dobra była.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

 



Wersja Lo-Fi Datenschutzerklärung |  Impressum |  Aktualny czas: 19th October 2019 - 09:04