- Sty 27, 2006
- 4,370
- 1,776
- 113
NAMURA
ten przepis podawala Vera (crimchanka) na rosyjskim forum Good-Cook, od wielu-wielu lat mieszkajaca w Emiratach, ale majaca za meza palestynczyka
2 szk. kaszy manny,
0.5 szk. cukru,
0.5 szk. wiorkow kokosowych,
1 l.st. proszku do pieczenia,
1 niepelna (na 1 cm) szklanka kefiru
1 niepelna (na 1 cm) szk. oleju
Syrop
2 szk. cukru,
1 szk. wody,
wanilia lub rozowa woda.
Piekarnik nagrzewamy do 180-200 C.
Mieszamy wszystkie suche skladniki, dodajemy kefir i olej, bardzo szybko polaczamy, wykladamy na sucha blaszke na wysokosc ok. 1,5 cm. I od razu do piekarnika i pieczemy do zlocistego koloru.
Gotujemy syrop z podanych skladnikow.
Goraca nammure kroimy na kawalki i zalewamy lekko cieplym syropem.
Moje komentarze:
Syrop robilam nie z cukrem, ale z miodem, dodawalam starkowaną cytrynę.
Jako ze nie lubie kokosu (zeby nie powiedziec wiecej,
))))) ), zamienilam go na taką samą ilosc zmletych orzechow wloskich
ten przepis podawala Vera (crimchanka) na rosyjskim forum Good-Cook, od wielu-wielu lat mieszkajaca w Emiratach, ale majaca za meza palestynczyka
2 szk. kaszy manny,
0.5 szk. cukru,
0.5 szk. wiorkow kokosowych,
1 l.st. proszku do pieczenia,
1 niepelna (na 1 cm) szklanka kefiru
1 niepelna (na 1 cm) szk. oleju
Syrop
2 szk. cukru,
1 szk. wody,
wanilia lub rozowa woda.
Piekarnik nagrzewamy do 180-200 C.
Mieszamy wszystkie suche skladniki, dodajemy kefir i olej, bardzo szybko polaczamy, wykladamy na sucha blaszke na wysokosc ok. 1,5 cm. I od razu do piekarnika i pieczemy do zlocistego koloru.
Gotujemy syrop z podanych skladnikow.
Goraca nammure kroimy na kawalki i zalewamy lekko cieplym syropem.
Moje komentarze:
Syrop robilam nie z cukrem, ale z miodem, dodawalam starkowaną cytrynę.
Jako ze nie lubie kokosu (zeby nie powiedziec wiecej,

Ostatnią edycję dokonał moderator: