Cinka @ 3 Dec 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=917415Od 14stej tak "smakujecie"?Teraz to już chyba same miss i misstery chodzą po świecienie, no nie aż tak
Ja spróbowałam jak robiłam i szybko schowałam, bo zaczynał mi za bardzo smakowaćA mąż przyssał się wieczorkiem
Ale faktycznie po moich postach wygląda jakbyśmy tankowali od 14-tej
arara @ 20 Jun 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=990232Zrobiłam, miałam jakąś łiski, ale niestety dla mnie za mocne i zastanawiam się, jak to trochę uszlachetnić. Akurat mam mam też oryginalnego bejlisa, no i nie smakują tak samo. Ten prawdziwy jest jakby śmietankowy, lżejszy i nie czuć go piwem (moje pierwsze skojarzenie, ale to pewnie wina łiski). Macie może pomysły, czego i ile dodać? (Na pół litra gotowego wzięłam 1 szklankę łiski)dla mnie w podanych proporcjach też jest trochę za mocny, więc daje więcej kremówki. coś koło szklanki, aż mi będzie odpowiadało. Poza tym likier musi odstać chociaż te 3 dni, to też wszystkie składniki się przegryzą i jest jakby delikatniejszy.
Ta strona internetowa uzywa plikow cookies (tzw. ciasteczka) w celach funktionalnych. Przez dalsze uzytkowanie strony akceptujesz pliki cookies.
Informacje do plikow cookies i mozliwowsci ich wylaczenia