Boranija

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
Fasolka i marchewka jest podgotowana. Jak przestygły to kroiłam (wody nie wylewac z gotowania). Następnym razem sobie uproszcze i warzywa pokroje przed gotowaniem (nie mam czasu czekac az ostygną a parzyć się nie lubię
icon_wink.gif
). Jak sie warzywa gotowaly na patelni "spalilam"
icon_razz.gif
cebule (bez tluszczu na teflonie
fiesgrins.gif
) do tego pieczarki. Podlac wodą z gotowania warzyw (zeby sie smak z patelni "odkleił"
icon_wink.gif
). Wody lejesz na oko w sumie - nie wiem w jakiej ilosci zawsze gotujesz - ja leje troche wody zeby warzywa praktycznie na parze sie robily (nie wszystkie są zakryte).
Pociete warzywa spowrotem do gara w ktorym sie gotowaly, dodac pieczarki z ta woda, koperek, natkę, przyprawy jakie lubisz, koncentrat, poddusic zeby smaki przeszly - koniec
icon_mrgreen.gif
 

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
32,272
3,517
113
I ja dziś zrobiłam. Bez zasmażki. Jednogarnkowo. Zamiast koncentratu, którego nie lubię, dałam pomidory z puszki.
Dobre.
icon_smile.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

katarzynka

Member
Wrz 13, 2004
1,003
0
0
bardzo dobre:)

z zolta fasolka, bez zasmazki, z koperkiem, pieprzem cajenskim i slodka papryka. mniam
icon_biggrin.gif
 

Azazelle

Member
Wrz 1, 2006
1,706
0
0
O, o, dawno nie robiłam!
icon_smile.gif
Zapomniałam o tym, muszę zrobić jak będę miała kulinarne "okienko"
icon_wink.gif
 

Bellefleur

Member
Cze 8, 2009
99
0
0
Alez to jest pyszne! Do wersjo podstawowej dorzucilam tez pieczarki. Niebo w gebie! Jedna wada: uzylam za malego garnka, chociaz wzielam najwiekszy na stanie...
fiesgrins.gif
 

futro76

Member
Lip 27, 2009
200
0
0
ja dzis zrobiłam na obiad cos podobnego ale dodałam fasole z puszki i wyszło prawie jak chili con care.
 

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
32,272
3,517
113
A ja ostatnio zamiast marchewki dałam czerwoną paprykę. Bardzo mi odpowiadało to połączenie, i wizualnie, i smakowo.
Zamiast koncentratu - świeże, odfiletowane pomidory malinowe.
 

Siedmiokropka

Member
Sty 9, 2008
5,224
0
0
Zrobiłam na pokrojonej drobno karkówce. Bardzo smaczne także bez koncentratu/pomidorów, według gustu. Szybko się robi i świetnie smakuje. Podałam z kaszą gryczaną.
 

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
2
0
U mnie się robi właśnie na jutro
Siedmoikropko z nieba spadłaś z tym pomysłem gryczanym
bussi.gif
 

moni20

Member
Lis 18, 2007
3,319
1
0
robie dzis na obiad
icon_smile.gif




jejku jakie to dobre bylo
icon_smile.gif
maz domaga sie aby zrobic ponownie
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Johasia

Member
Wrz 14, 2004
11,744
0
0
Czy można to potraktować jako danie jednogarnkowe, bez konieczności brudzenia innych garów? Bo mi się wydaje, że marchewka może się dusić z mięsem, fasolka też, jeśli świeża, a jeśli mrożona - można wrzucić ją pod koniec duszenia, bo krócej się gotuje. Czy bardzo się mylę?
 

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
Ja robie w jednym garnku - tyle, że bez mięsa ale myślę, że to żaden problem
daumen.gif
 

Johasia

Member
Wrz 14, 2004
11,744
0
0
Dzięki. To wypróbuję przy okazji.
daumen.gif