- Wrz 23, 2004
- 10,244
- 3
- 38
Ja od dawna robię taką polewę, właściwie do wszystkich ciast:
składniki
3 łyżki cukru
2-3 łyżki kakao
1/2 kostki margaryny (PALMA)
1 jajko
zapach rumowy
sposób przygotowania
Cukier, kakao, jajko- zmiksować. Margarynę rozpuścić i gorącą wlewać do masy ciągle ubijając aż się ładnie połączy, dodać zapach. Polewać zimne ciasto od razu, albo poczekać aż jeszcze trochę zgęstnieje
dodatkowe informacje
Ciasto po polaniu polewą powinno postać jakiś czas w lodówce, wtedy polewa szybciej i lepiej zastyg
składniki
3 łyżki cukru
2-3 łyżki kakao
1/2 kostki margaryny (PALMA)
1 jajko
zapach rumowy
sposób przygotowania
Cukier, kakao, jajko- zmiksować. Margarynę rozpuścić i gorącą wlewać do masy ciągle ubijając aż się ładnie połączy, dodać zapach. Polewać zimne ciasto od razu, albo poczekać aż jeszcze trochę zgęstnieje
dodatkowe informacje
Ciasto po polaniu polewą powinno postać jakiś czas w lodówce, wtedy polewa szybciej i lepiej zastyg