- Gru 28, 2005
- 29,115
- 0
- 0
Składniki:
90 dag ziemniaków ugotowanych, 25 dag mąki ziemniaczanej, 2 jaja, przyprawy do smaku (sól, ew. gałka muszkatołowa, ew. zioła)
Farsz:
dowolne mięso (gotowane lub pieczone, w ostateczności mielone - może być nawet z kurczaka), 1-2 cebule, pieprz, sól, ew. zioła
Panierka:
jajo, bułka tarta, przyprawy
Ziemniaki zmielić, dodać jaja, mąkę i przyprawy. Całość dokładnie wyrobić. Z masy formować zgrabne klopsiki, które oczywiście należy nadziać farszem (składniki tegoż wymieszać razem dokładnie).
Pulpety panierować w jaju i bułce, obsmażyć na tłuszczu. Podawać same do kechupu i sosu chilli, lub z sosem pieczarkowym.
90 dag ziemniaków ugotowanych, 25 dag mąki ziemniaczanej, 2 jaja, przyprawy do smaku (sól, ew. gałka muszkatołowa, ew. zioła)
Farsz:
dowolne mięso (gotowane lub pieczone, w ostateczności mielone - może być nawet z kurczaka), 1-2 cebule, pieprz, sól, ew. zioła
Panierka:
jajo, bułka tarta, przyprawy
Ziemniaki zmielić, dodać jaja, mąkę i przyprawy. Całość dokładnie wyrobić. Z masy formować zgrabne klopsiki, które oczywiście należy nadziać farszem (składniki tegoż wymieszać razem dokładnie).
Pulpety panierować w jaju i bułce, obsmażyć na tłuszczu. Podawać same do kechupu i sosu chilli, lub z sosem pieczarkowym.
Ostatnią edycję dokonał moderator: