Nadziewane papryczki serrano*

marghe

Member
Lis 1, 2004
28,999
1
0
Nieco inspirowane PAscalem

ser kozi zmiksowac (rozgnieść) z suszonymi pomidorami i pieprzem (mozna dodać coś rzadkiego
icon_smile.gif
żeby miało bardziej miękką konsystencję
papryczki serrano nadziać masą
kazdą papryczkę zawinąc w plaster speku lub innej wędliny (boczku na przykład)
ułozyć w skropinym oliwą naczyniu zaroodpornym
wstawić na kilka minut pod grill i zapiekać

399844.jpg
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Lis

Member
Lip 29, 2005
13,335
0
36
Ja sie prostacko zapytam- a co to za cudo te papryczki serrano? Znałam do tej pory tylko surową szynkę- jamon serrano.
 

Lis

Member
Lip 29, 2005
13,335
0
36
O matko, jak sobie wyobraziłam tę marynowana pikantność połączoną z ostrym kozim twarożkiem i spieczonym boczkiem to prawie się zmoczyłam :lol: Brzmi oszałamiajaco :mniam:
 

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
A to są takie jak czerwone (takie ostre) :
Nie jadałam ale wiem, że nawet oczu przecierać nie można bo "wypali" ;) :mrgreen:
 

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0

jaka

Member
Wrz 15, 2004
1,653
0
0
Marghe, a czy te cudeńka można zajadać na zimno? Szukam przystawek na komunię - koleżanka "urządza zimny bufet" i prosi o pomysły.
Twój przepis brzmi bosko...
 

Bahus

Member
Wrz 16, 2004
886
0
0
Robiłem coś podobnego tylko z serem owczym (bryndzą) i surową szynką. Spróbuję w tej wersji.
Bahus
 

jaka

Member
Wrz 15, 2004
1,653
0
0
Normalnie je zrobię!!! W czwartek Pioterka urodzinki, to powalczę
Opinię dołączę OCZYWIŚCIE!
icon_smile.gif
 

jaka

Member
Wrz 15, 2004
1,653
0
0
Niestety, ale fundusze mnie ograniczyły i nie zrobiłam
icon_sad.gif


Wciąż jednak pozostają na liście - tych, co je zjeść MUSZĘ!!!
icon_smile.gif