- Lis 1, 2004
- 28,999
- 1
- 0
łodeczki:
ciasto na oko
mąka, woda ,sól, chili i natka
mąke z woda i solą zagnieśc, rozwałkować posypując listkami natki i paryczką chili .. wyciąć kółka
olej w garnku rozgrzać
kółko wycięte z ciasta połozyć na dużej łyżce wazowej, przycisnąc drugą, mniejszą łyżką wazową. Smazyć.
osączyć
PAsta:
Zmiksować:
tuńczyka w oleju, miaższ chleba tostowego (mniej więcej 2 plasterki na 1,5 puszki tuńczyka), majonez, kilka filetów anchois, kilkanascie kaparów, pieprz, suszone chili, sok z cytryny
Pastę wycisnąc na łodeczki. Odstawić na pół godziny do lodówki
jeść
ciasto na oko
mąka, woda ,sól, chili i natka
mąke z woda i solą zagnieśc, rozwałkować posypując listkami natki i paryczką chili .. wyciąć kółka
olej w garnku rozgrzać
kółko wycięte z ciasta połozyć na dużej łyżce wazowej, przycisnąc drugą, mniejszą łyżką wazową. Smazyć.
osączyć
PAsta:
Zmiksować:
tuńczyka w oleju, miaższ chleba tostowego (mniej więcej 2 plasterki na 1,5 puszki tuńczyka), majonez, kilka filetów anchois, kilkanascie kaparów, pieprz, suszone chili, sok z cytryny
Pastę wycisnąc na łodeczki. Odstawić na pół godziny do lodówki
jeść
Ostatnią edycję dokonał moderator: