- Wrz 24, 2004
- 3,395
- 0
- 0
UWAGA. PRZEPIS JESZCZE NIE BYŁ WYPRÓBOWANY!!!
250 g świeżych fig,
mielonego imbiru na czubku noża,
2 goździki,
3/4 l polskiej żytniówki (to nie może być śmierdzący kartoflany "odwar"
Z owoców obiąć ogonki i pokroić na ćwiartki. Ułożyć w słoju, dodać przyprawy i zalać wódką. Słój szczelnie zakręcić i kilka razy mocno wstrąsnąć. Odstawić w ciemne miejsce na jakieś 2 tygodnie.
Podawać razem z wódką na głębokich spodeczkach. <!--emoid
--><!--endemo-->
250 g świeżych fig,
mielonego imbiru na czubku noża,
2 goździki,
3/4 l polskiej żytniówki (to nie może być śmierdzący kartoflany "odwar"
Z owoców obiąć ogonki i pokroić na ćwiartki. Ułożyć w słoju, dodać przyprawy i zalać wódką. Słój szczelnie zakręcić i kilka razy mocno wstrąsnąć. Odstawić w ciemne miejsce na jakieś 2 tygodnie.
Podawać razem z wódką na głębokich spodeczkach. <!--emoid
Ostatnią edycję dokonał moderator: