Ragout u łososiem i ziemniakami*

europa112

Member
Paź 28, 2004
1,551
0
0
Potrawa ta zajmowała pierwsze miejsce na liscie przebojów w www chefkoch.de na dzień 09.05.2006

RAGOUT Z ŁOSOSIEM I ZIEMNIAKAMI

Składniki na 4 osoby
750 g ziemniaków
4 jajka
250 g marchewki
300 ml rosołu
200 g zielonego (mrożonego) groszku
1 łyżka masła
1 łyżka mąki
200 ml śmietany
1 pęczek natki pietrusztki
1 pęczek szczypiorku
1 łyżeczka curry lub musztardy
350 g łososia
sól i biały pieprz

1.Ziemniaki umyć i w łupkach 25 minut gotować.
2.Jajka przez 8 minut na twardo ugotować.
3.Marchewkę obrac i zapałkę pokroić i następnie przez 3 minuty w rosole gotować.
4.Dodać groszek i jeszcze następne 3 minuty gotować.
5.W drugim garnku rozpuscić masło i dodać do tego mąkę.Chwileczkę mieszać (ok15-20 sekund)
6.Powoli rosół z warzywami do masła z mąką wlać. Dodać śmietanę pozwolić by się zagotowało.
7.Łososia kroimy w kostkę , wrzucamy do rosołu i przez 5 minut lekko blanszujemy
8.Zioła (pietruszka i szczypiorek) drobno kroimy i na to wszystko kładziemy.Dodajemy soli ,białego pieprzu curry lub musztardy do smaku.
9.Ziemniaki i jaja obieramy u łupek.Ziemniaki kroimy na ćwiartki a jajka na połówki. Wszastko to zalewamy tym co mamy w garnku.

Jak to wygląda na zdjęciu to nalezy wystukać:
www.chefkoch.de/rezepte/244031098177382/Gemues-Ragout-mit-Lachs-und-pellkartotteln.html
lub:
www.chefkoch.de i dalej szukać pod:
Gemüse - Ragout mit Lachs und Pellkartoffeln
 
Ostatnią edycję dokonał moderator: