- Sty 27, 2006
- 4,370
- 1,776
- 113
Adżabsandał
2 baklazany
2 papryki
2 pomidory
polowka papryczki chili
polowka sredniej cebuli
lyzka oliwy
30 g masla
sol, cukier
pietruszka, bazylia, natka kolendry
Jarzyny (baklazany, papryki, pomidory) upiec w piekarniku lub na grillu. Oczyscic ze skorki. Maslo rozpuscic w wielkim rondlu, dodac oliwe. Cebulke drobno posiekac, przysypac szczypta cukru i udusic w oliwie z maslem (lekko, nie smazyc na brazowo
) Oczyszczone jarzyny pokroic w kostke, dodac do cebuli i zagrac razem. Doprawic do smaku. Podawac z bialym chlebem lub lawaszem (jak u mnie
)
Smacznego!

2 baklazany
2 papryki
2 pomidory
polowka papryczki chili
polowka sredniej cebuli
lyzka oliwy
30 g masla
sol, cukier
pietruszka, bazylia, natka kolendry
Jarzyny (baklazany, papryki, pomidory) upiec w piekarniku lub na grillu. Oczyscic ze skorki. Maslo rozpuscic w wielkim rondlu, dodac oliwe. Cebulke drobno posiekac, przysypac szczypta cukru i udusic w oliwie z maslem (lekko, nie smazyc na brazowo


Smacznego!
Ostatnią edycję dokonał moderator: