- Gru 28, 2005
- 29,115
- 0
- 0
KREM SEROWY 1
Składniki:
1/4 kostki margaryny, 1/2 szklanki cukru, 2 serki homogenizowane, 2 jajka, 2 kopiaste łyżki żelatyny
Żółtka ucieramy z cukrem. Dodajemy serki, rozpuszczoną margarynę i ubitą na sztywno pianę z białek. Na koniec dodajemy żelatynę. Masę wylewamy na ciasto natychmiast po wykonaniu, ponieważ bardzo szybko krzepnie.
Sposób przygotowania żelatyny: zalewamy ją 2 łyżkami zimnej wody, wstawiamy do garnka z wrzącą wodą, rozpuszczamy i gorącą wlewamy do masy.
KREM SEROWY 2
Składniki:
1 opakowanie masła roślinnego, 7 łyżek cukru, 1 serek homogenizowany (niesłodki), 1/2 olejku waniliowego
Masło ucieramy z cukrem na pulchną masę. Dodajemy stopniowo serek homogenizowany, cały czas ucierając. Na koniec dodajemy olejek waniliowy. Gotowy krem wstawiamy do lodówki, by stężał.
KREM SEROWY 3
Składniki:
50 dag twarogu tłustego niekwaśnego, 5 dag masła, 10-15 dag cukru, 2-3 żółtka, wanilia lub cukier wanilinowy, 2-3 dag zmielonych orzechów lub migdałów, 3 dag skórki pomarańczowej
Ser przecieramy przez sito lub przekręcamy przez maszynkę do mięsa. Masło ucieramy z żółtkami i cukrem. Dodajemy ser i ucieramy dalej na gładką masę. Dodajemy drobno pokrojoną skórkę pomarańczową. Krem jest smaczniejszy, jeśli dodamy do niego 3-5 dag zmielonych orzechów lub migdałów.
Żródła, jak większość moich przepisów - nie do ustalenia
Składniki:
1/4 kostki margaryny, 1/2 szklanki cukru, 2 serki homogenizowane, 2 jajka, 2 kopiaste łyżki żelatyny
Żółtka ucieramy z cukrem. Dodajemy serki, rozpuszczoną margarynę i ubitą na sztywno pianę z białek. Na koniec dodajemy żelatynę. Masę wylewamy na ciasto natychmiast po wykonaniu, ponieważ bardzo szybko krzepnie.
Sposób przygotowania żelatyny: zalewamy ją 2 łyżkami zimnej wody, wstawiamy do garnka z wrzącą wodą, rozpuszczamy i gorącą wlewamy do masy.
KREM SEROWY 2
Składniki:
1 opakowanie masła roślinnego, 7 łyżek cukru, 1 serek homogenizowany (niesłodki), 1/2 olejku waniliowego
Masło ucieramy z cukrem na pulchną masę. Dodajemy stopniowo serek homogenizowany, cały czas ucierając. Na koniec dodajemy olejek waniliowy. Gotowy krem wstawiamy do lodówki, by stężał.
KREM SEROWY 3
Składniki:
50 dag twarogu tłustego niekwaśnego, 5 dag masła, 10-15 dag cukru, 2-3 żółtka, wanilia lub cukier wanilinowy, 2-3 dag zmielonych orzechów lub migdałów, 3 dag skórki pomarańczowej
Ser przecieramy przez sito lub przekręcamy przez maszynkę do mięsa. Masło ucieramy z żółtkami i cukrem. Dodajemy ser i ucieramy dalej na gładką masę. Dodajemy drobno pokrojoną skórkę pomarańczową. Krem jest smaczniejszy, jeśli dodamy do niego 3-5 dag zmielonych orzechów lub migdałów.
Żródła, jak większość moich przepisów - nie do ustalenia