2 białka
1/2 szkl jogurtu naturalnego
2-3 łyżki słodziku/fruktozy
plus
1 łyżeczka kawy, kakao, kilka truskawek, olejek waniliowy itd.
Białka ubić z fruktozą/słodzikiem na parze (ciężko, bo robią sie szytwne i lecą pod sufit. Ja dodałam do nich łyżkę jogurtu, więc siadły i spokojnie sie ubiły). Dobrze schłodzony, gęsty jogurt ubić mikserem i delikatnie wymieszać z pianą. Można ciepnąć troche kawy rozpuszczonej w odrobinie wody, kakao, zmiksowane truskawki czy czego tam dusza zapragnie. Przelać masę do foremki i zamrozić
________
przyznam sie, że kocham lody i nie wiem, jak mogłabym przeżyć lato bez nich
z tego przepisu jestem dumna, bo sama go wymyśliłam i opatentowałam, a w dodatku jest bardzo prosty i smaczny
lody może nie są takie kremowe jak zwykłe, mają bardziej sorbetową strukturę ale w smaku są pyszne. Jak na taką ilość kalorii 
1/2 szkl jogurtu naturalnego
2-3 łyżki słodziku/fruktozy
plus
1 łyżeczka kawy, kakao, kilka truskawek, olejek waniliowy itd.
Białka ubić z fruktozą/słodzikiem na parze (ciężko, bo robią sie szytwne i lecą pod sufit. Ja dodałam do nich łyżkę jogurtu, więc siadły i spokojnie sie ubiły). Dobrze schłodzony, gęsty jogurt ubić mikserem i delikatnie wymieszać z pianą. Można ciepnąć troche kawy rozpuszczonej w odrobinie wody, kakao, zmiksowane truskawki czy czego tam dusza zapragnie. Przelać masę do foremki i zamrozić

________
przyznam sie, że kocham lody i nie wiem, jak mogłabym przeżyć lato bez nich

Ostatnią edycję dokonał moderator: