Zrazy po węgiersku*

Buka

Well-known member
Wrz 19, 2004
28,549
2,808
113
Wygląda, że to zrazy płaskie.
icon_mrgreen.gif
Po co zawijać powietrze, no nie?
Tam, gdzie mowa o formowaniu, to chodzi o przycięcie rozklepanego mięsa w jakieś zgrabne plastry, tak to rozumiem.
icon_smile.gif

 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

kermidt

Moderator
Członek ekipy
Wrz 17, 2004
44,979
4
0
Zrazy sa od razow. Zawijane czy nie. Choć u mnie w domu na płaskie mówiło się bitki.

Papryka i pomidory nie dla mnie, ale z białym winem i estragonem muszę popełnić. Mięso wychodzi smaczne, kruche, a schab tani.
 

janie

Well-known member
Paź 23, 2004
3,363
824
113
Zakupiłam nie schab, a od szynki, zresztą Zyglis też tak napisał, że ewentualnie. Moje będą na płasko, bez zawijania.
 

janie

Well-known member
Paź 23, 2004
3,363
824
113
Właśnie nad nimi pracuję, Panu Zyglisowi zależało chyba, żeby zgrabne były. Ja coś się nie bardzo przykładałam ...
 

Załączniki

  • Zrazy_po_w_giersku.jpg
    Zrazy_po_w_giersku.jpg
    47.5 KB · Wyświetleń: 1
  • Mi_so.jpg
    Mi_so.jpg
    38.8 KB · Wyświetleń: 1
Ostatnią edycję dokonał moderator: