- Lip 31, 2005
- 149
- 0
- 0
Zapiekanka z makaronem i czosnkiem.
-makaron ugotowany jakikolwiek, najlepiej swiderki czy inne grube kluchy
-troszke pieczarek pokrojonych w plasterki
-pomidor pokrojony w kostke
-czosnek-ile kto lubi ja wczoraj dałam 6 ząbków, znajoma daje całą główkę
-pieprz
-rosołek może być taki z kostki
-ser żółty albo pleśniowy albo i to i to
Rosołek rozpuszczamy w wodzie i gotujemy
wciskamy do niego czosnek i wsypujemy pieprz .
Próbujemy czy ostre i czosnkowe, takie jak lubimy
W naczyniu żaroodpornym układamy makaron na niego pieczarki i pomidorka polewamy wszystko rosołkiem na to siup drugą warstwe makaronu, pieczarek i pomidorka, takoz polewamy rosołkiem i tak do wyczerpania składników.
Wierzch posypujemy startym serem, zakrywamy pokrywka bądź folią aluminiową i pieczemy w piekarniku koło pół godziny w temp 180 stopni.
Na pięc mimut przed wyciągnięciem dobrze jest zdjąć przykrycie
Pyyyyyyycha.
Ostre mocno czosnkowe i syte
Zamiast pomidorka czasami daję orzechy włoskie drobno posiekane.
Też pycha
-makaron ugotowany jakikolwiek, najlepiej swiderki czy inne grube kluchy
-troszke pieczarek pokrojonych w plasterki
-pomidor pokrojony w kostke
-czosnek-ile kto lubi ja wczoraj dałam 6 ząbków, znajoma daje całą główkę
-pieprz
-rosołek może być taki z kostki
-ser żółty albo pleśniowy albo i to i to
Rosołek rozpuszczamy w wodzie i gotujemy
wciskamy do niego czosnek i wsypujemy pieprz .
Próbujemy czy ostre i czosnkowe, takie jak lubimy
W naczyniu żaroodpornym układamy makaron na niego pieczarki i pomidorka polewamy wszystko rosołkiem na to siup drugą warstwe makaronu, pieczarek i pomidorka, takoz polewamy rosołkiem i tak do wyczerpania składników.
Wierzch posypujemy startym serem, zakrywamy pokrywka bądź folią aluminiową i pieczemy w piekarniku koło pół godziny w temp 180 stopni.
Na pięc mimut przed wyciągnięciem dobrze jest zdjąć przykrycie
Pyyyyyyycha.
Ostre mocno czosnkowe i syte
Zamiast pomidorka czasami daję orzechy włoskie drobno posiekane.
Też pycha