Fasolka szparagowa z jajkiem, cytryną i...

marghe

Member
Lis 1, 2004
28,999
1
0
fasolę ugotować , odcedzić, schłodzić

Ugotowac 3 jajka, zachowac żółtka (białka zjeść )

pół pęczka natki posiekać, dodać 1 zółtko, 4- 5 łyzek oliwy , pól ząbka
czosnku skórkę i sok z 1 cytryny (soku może być mniej, ja lubie dużo) , sol,
pieprz. Dokładnie wymieszać. Ma powstać dośc gładka masa.

Fasolkę wymieszac z sosem
pozostałe 2 zółtka wycisnąc przez praskę bezpośrednio na fasolę.

idealna na lato
463102.jpg
 

kermidt

Moderator
Członek ekipy
Wrz 17, 2004
44,979
4
0
jak znalazl dla mojego dziecka :lol: :lol: :lol:

jak on lubi........ bialko z jajka :lol: :lol: :lol:


czy to sa salatki zapowiedziane w watku obiadowym?? Czy trza trzymac reke na pulsie?
 

Evalill

Member
Gru 3, 2006
5,164
0
0
Ta fasolka wygląda jak makaron z sosem!
daumen.gif
Chyba zrobię niedługo na kolację, bo przymierzam się do wprowadzania powoli MM w mojej rodzinie.