- Lis 1, 2004
- 28,999
- 1
- 0
fasolę ugotować , odcedzić, schłodzić
Ugotowac 3 jajka, zachowac żółtka (białka zjeść )
pół pęczka natki posiekać, dodać 1 zółtko, 4- 5 łyzek oliwy , pól ząbka
czosnku skórkę i sok z 1 cytryny (soku może być mniej, ja lubie dużo) , sol,
pieprz. Dokładnie wymieszać. Ma powstać dośc gładka masa.
Fasolkę wymieszac z sosem
pozostałe 2 zółtka wycisnąc przez praskę bezpośrednio na fasolę.
idealna na lato
Ugotowac 3 jajka, zachowac żółtka (białka zjeść )
pół pęczka natki posiekać, dodać 1 zółtko, 4- 5 łyzek oliwy , pól ząbka
czosnku skórkę i sok z 1 cytryny (soku może być mniej, ja lubie dużo) , sol,
pieprz. Dokładnie wymieszać. Ma powstać dośc gładka masa.
Fasolkę wymieszac z sosem
pozostałe 2 zółtka wycisnąc przez praskę bezpośrednio na fasolę.
idealna na lato