- Lip 5, 2006
- 222
- 0
- 16
Przepis ściągnięty z programu.Przyznam się, że jeszcze nie robiłam ale gdy kupie rabarbar to zrobie.
500 ml kremówki
1 kg rabarbaru
5 cukrów waniliowych ( 300 g)
Rabarbar pokroić w kostkę, ulożyć na blasze i przykryć folią aluminiową.
Piec ok. godziny w 180-200 st C. Odlać powstały sok (nie wylewać). Ubić śmietankę. Rabarbar przetrzeć przez sito, dodać do śmietanki. Odlany sok odparować w rondelku na małym ogniu, aż stanie się gęsty. Deser przełożyć do pucharków, polać sosem.
PS. Wydaje mi się że można zmieszać zwykły cukier z waniliowym.
Pozdrawiam.
500 ml kremówki
1 kg rabarbaru
5 cukrów waniliowych ( 300 g)
Rabarbar pokroić w kostkę, ulożyć na blasze i przykryć folią aluminiową.
Piec ok. godziny w 180-200 st C. Odlać powstały sok (nie wylewać). Ubić śmietankę. Rabarbar przetrzeć przez sito, dodać do śmietanki. Odlany sok odparować w rondelku na małym ogniu, aż stanie się gęsty. Deser przełożyć do pucharków, polać sosem.
PS. Wydaje mi się że można zmieszać zwykły cukier z waniliowym.
Pozdrawiam.