Jadłam cos takiego nad jeziorem i przerobiłam po swojemu
1/2 główki malej młodej kapusty
3 duże kiszone ogórki
1 cebulka nieduża
2-3 łyżki oleju
łyżeczka ostrej musztardy
sól
ewentualnie 1/2 kwaśnego jabłka
lub 1 puszka tuńczyka
Kapustę poszatkować bardzo drobno, nie tylko na paseczki ale i potem pokroić je w poprzek, ogórki i cebulę w kosteczkę i wymieszać. Dodać resztę składników i porządnie wymieszać. Odstawić do lodówki na jakieś pół godzinki. Można dorzucić drobniutko pokrojone jabłko, ja osobiście uwielbiam wersję z tuńczykiem.
1/2 główki malej młodej kapusty
3 duże kiszone ogórki
1 cebulka nieduża
2-3 łyżki oleju
łyżeczka ostrej musztardy
sól
ewentualnie 1/2 kwaśnego jabłka
lub 1 puszka tuńczyka
Kapustę poszatkować bardzo drobno, nie tylko na paseczki ale i potem pokroić je w poprzek, ogórki i cebulę w kosteczkę i wymieszać. Dodać resztę składników i porządnie wymieszać. Odstawić do lodówki na jakieś pół godzinki. Można dorzucić drobniutko pokrojone jabłko, ja osobiście uwielbiam wersję z tuńczykiem.