- Lip 7, 2005
- 4,947
- 0
- 36
Nie wiedziałam gdzie go dać -więc jakby co to proszę przesunąć
40 dag dojrzałego ale dość twardego agrestu
2 średniej wielkości kwaskowate jabłka
kieliszek syropu miętowego
cytryna
cukier do smaku
listki mięty lub melisy do dekoracji
Agrest przebrać, dokładnie opłukać z zimnej wodzie, osączyć na sicie,oberwać szypułki i ogonki <!--emoid--><!--endemo-->
Jabłka starannie umyć, nie obierać ze skórki , pokroić na cząstki,usunąć gniazda nasienne.
Cytrynę wyszorować,sparzyć wrzątkiem,zdjąć spiralnie skórkę.
Wgarnku zagotować 1 l wody, na wrzątek wrzucić owoce,zagotować,zestawić z ognia,wrzucić skórkę z cytryny, pozostawić na 30 minut pod przykryciem.
Napój wymieszać z syropem miętowym, ewentualnie dosłodzić do smaku,ostudzić.
Rozlać do pucharków, dodać kostki lodu, podawać udekorowanymi listkami mięty.
40 dag dojrzałego ale dość twardego agrestu
2 średniej wielkości kwaskowate jabłka
kieliszek syropu miętowego
cytryna
cukier do smaku
listki mięty lub melisy do dekoracji
Agrest przebrać, dokładnie opłukać z zimnej wodzie, osączyć na sicie,oberwać szypułki i ogonki <!--emoid--><!--endemo-->
Jabłka starannie umyć, nie obierać ze skórki , pokroić na cząstki,usunąć gniazda nasienne.
Cytrynę wyszorować,sparzyć wrzątkiem,zdjąć spiralnie skórkę.
Wgarnku zagotować 1 l wody, na wrzątek wrzucić owoce,zagotować,zestawić z ognia,wrzucić skórkę z cytryny, pozostawić na 30 minut pod przykryciem.
Napój wymieszać z syropem miętowym, ewentualnie dosłodzić do smaku,ostudzić.
Rozlać do pucharków, dodać kostki lodu, podawać udekorowanymi listkami mięty.
Ostatnią edycję dokonał moderator: