Nie wiem czy się już pojawił gdzies na forum - chyba nie, mi bardzo smakuje ..... chociaż moje konserwatywne koleżanki z pracy kręcą na niego nosem ...
1.5 kg moreli
1 opakowanie żelfixy dr Oetkera 3:1
30 dkg cukru
korzeń imbiru ilość wg uznania i smaku
Owoce wypestkować, korzeń imbiru obrać i zetrzeć na tarce o gruych oczkach bezpośrednio do owoców (ja wziełam korzeń długości 2 cm) . Potem postępowanie zgodnie z opisem na źelfixie
i do słoiczków.
Ja nie pasteryzowałam tylko szybko zakręciłam słoiczki i odwróciłam do góry dnem.
Dżem jest słodki z lekko pikantną nutą. Uwielbiam!! i polecam
1.5 kg moreli
1 opakowanie żelfixy dr Oetkera 3:1
30 dkg cukru
korzeń imbiru ilość wg uznania i smaku
Owoce wypestkować, korzeń imbiru obrać i zetrzeć na tarce o gruych oczkach bezpośrednio do owoców (ja wziełam korzeń długości 2 cm) . Potem postępowanie zgodnie z opisem na źelfixie
Ja nie pasteryzowałam tylko szybko zakręciłam słoiczki i odwróciłam do góry dnem.
Dżem jest słodki z lekko pikantną nutą. Uwielbiam!! i polecam