![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 22.404 Dołączył: 22-December 04 Skąd: z kuchni! Użytkownik nr: 231 ![]() |
jeśli zostanie nam risotto, wieczorem albo nastepnego dnia mozemy zrobic kulki ryzowe
Do srodka mozna wladowac wszystko, ake wyjątkowo dobrze spisuje się mozzarella i pomidor suszony. Do samego ryżu warto dodac pesto, czerwone lub zielone Jak to zrobić: Nabiera sie lyzke czubata ryzu, rozplaszcza sie w dloni i naklada nadzienie. zamiyka sie dlon i lekko splaszcza. macza sie w rozkloconym jajku i jesli sie jej uzywa: bulce tartej. Ja obtaczalam w ziolowych grzaneczkach (tak jak w tej bajaderkowej panierce do jednego z kurczakow, chyba caesar) Smazenie: Oliwy powinno byc ok 2-2,5 cm i powinna osiagnac temperature jak do paczkow, moze troche nizsza. 3-4 minuty smazenia, obrocic, kolejne 3-4 minuty. Odsączyc. podane z mieszanką salat jest przepysznym lekkim posiłkiem. polecam. |
|
|
![]()
|
|
![]() szef kuchni ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 4.687 Dołączył: 25-October 04 Użytkownik nr: 135 ![]() |
A to nasz dzisiejszy obiad:
![]() Były pyszne i właśnie wg sugestii Małgosi -zrobiłam z mozzarellą i suszonymi pomidorami. A dodatkowo do farszu dodałam troszkę czerwonego pesto. A do ryżu wciepałam pesto zielone. Ot, takie fusion. ;) |
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 15.475 Dołączył: 24-June 05 Skąd: z Pomorza Użytkownik nr: 592 ![]() |
CYTAT(Małgoś.dz.) Były pyszne i właśnie wg sugestii Małgosi -zrobiłam z mozzarellą i suszonymi pomidorami. A dodatkowo do farszu dodałam troszkę czerwonego pesto.
A do ryżu wciepałam pesto zielone. kupiłam oba pesto i z resztki risotto dziś zrobię tą wersję |
|
|
![]() ![]() |
Wersja Lo-Fi | Datenschutzerklärung | Impressum | Aktualny czas: 13th December 2019 - 00:57 |