Tradycyjny włoski pieróg/Torta rustica

Linn

Member
Wrz 17, 2004
8,842
0
0
Faktycznie piekny. Torta rustica to tort wiejski / rustykalny /. Swietny sposob na wykorzystanie roznych resztek.
 

Cezar

Member
Sty 26, 2007
1
0
0
Postanowiłem i ja upiec to cudo. To jest moja trzecia potrawa w życiu którą przygotowałem całkowicie samodzielnie. Przepis jest świetny, pozwolił mi się bliżej poznać ze szpinakiem a szpinak w tym wydaniu zrobił na mnie spore wrażenie. Pieróg podawałem z sosem pomidorowym własnej produkcji.
Poniżej zdjęcia tego cuda w moim wykonaniu. Proszę o wyrozumiałość
icon_redface.gif
I przepraszam za jakość zdjęć.

jedzonko_003.jpg
jedzonko_005.jpg
 

Załączniki

  • jedzonko_003.jpg
    jedzonko_003.jpg
    1.2 MB · Wyświetleń: 17
  • jedzonko_005.jpg
    jedzonko_005.jpg
    896.1 KB · Wyświetleń: 17

Akulka

Member
Gru 28, 2005
29,115
0
0
Cezarze, cóz, jakoś zdjęcia nie najlepsza (tego drugiego), ale i tak mi to nie przeszkadza zauważyc, że bardzo smakowity pieróg ci wyszedł
lecker.gif

A tak w ogóle, witam cie gorąco na cinie
cvety.gif
Nie dość, że mężczyzna, to aktywny w kuchni
daumen.gif
Tak trzymać
icon_wink.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
32,345
3,598
113
Dołączam do zachwyconych - proste i pyszne!
mniam.gif

Nadzienie nieco zmodyfikowałam - zamiast salami dałam trochę szynki, zamiast ricotty - zwykły twaróg, a zamiast świeżych pomidorów - suszone. Dodałam też do smaku dwa ząbki czosnku.
Rewelacyjne jest zwłaszcza ciasto - bardzo przyjemne w obróbce, miękkie i pulchne. Zróbcie koniecznie!
icon_smile.gif

Dzięki Hazo za przetłumaczenie przepisu - też na niego zwróciłam uwagę przeglądając blog Ayn...
icon_razz.gif
 

Załączniki

  • tradycyjny_w_oski_pier_g_Ayn.jpg
    tradycyjny_w_oski_pier_g_Ayn.jpg
    29.5 KB · Wyświetleń: 1
  • tradycyjny_w_oski_pier_g_Ayn1.jpg
    tradycyjny_w_oski_pier_g_Ayn1.jpg
    31.3 KB · Wyświetleń: 1
  • tradycyjny_w_oski_pier_g_Ayn2.jpg
    tradycyjny_w_oski_pier_g_Ayn2.jpg
    39 KB · Wyświetleń: 1
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
32,345
3,598
113
Piekłam go dziś ponownie. Był równie smaczny ( jak nie jeszcze lepszy).
icon_smile.gif

Sprawdzając składniki zauważyłam błąd - w oryginale Ayn poleca pozostawienie 1/2 filiżanki ciasta na wałeczki, a nie 2 filiżanki.
icon_smile.gif
 

Załączniki

  • tradycyjny_w_oski_pier_g_Ayn_II.jpg
    tradycyjny_w_oski_pier_g_Ayn_II.jpg
    31.8 KB · Wyświetleń: 0

hazo

Well-known member
Lis 13, 2005
8,333
1,401
113
CYTATSprawdzając składniki zauważyłam błąd - w oryginale Ayn poleca pozostawienie 1/2 filiżanki ciasta na wałeczki, a nie 2 filiżanki.
Poprawiłam. W trakcie wpisywania gdzieś mi zginęło 1/.
 

eirl

Member
Lip 24, 2007
108
0
0
Mirabbelka jak ty pięknie przyozdobiłaś, jak to się robi? Bo ja już mylałam, że trzeba znów jakąś formę spejalną i się przestraszyłam
 

Katja

Member
Cze 27, 2007
311
0
0
uoieklam dzisiaj na obiado-kolacje
icon_smile.gif

jak dla mnie smaczne bez dodatkowych rewelacji
dalam tylko jedno opakowanie ricotty, drugie zostawilam sobie na pozniej
icon_wink.gif

reszta bez zmian
jednakowoz musze stwierdzic, iz danie to nie zalicza sie absolutnie do tych najtanszych
(parmezan, pecorino, ricotta i mozarella), ale po prostu musialam ten pierog upiec
icon_wink.gif

Pokaż załącznik 30520 Pokaż załącznik 30519
 

Maraa

Well-known member
Mar 26, 2008
2,294
364
83
Katja, Twój pieróg prezentuje się doskonale!
daumen.gif
Też muszę go zrobić bo jeszcze trochę, a będzie mi się śnił po nocach
icon_mrgreen.gif
Właśnie wczoraj pisałam o tym Joannie...
 

Katja

Member
Cze 27, 2007
311
0
0
o Margot
uklony, uklony
Twoja pochwala to dla mnie zaszczyt
icon_biggrin.gif
 

Maraa

Well-known member
Mar 26, 2008
2,294
364
83
To nic, że smakuje tylko... dobrze
icon_mrgreen.gif
i tak go upiekę, bo lubię jak potrawy ładnie wyglądają. Jestem zdania, że je się też oczami
icon_mrgreen.gif
 

Katja

Member
Cze 27, 2007
311
0
0
dlatego pieklam ten pierog
caly dzien jadlam go najpierw oczami duszy (co tam jadlam: pozeralam)
icon_mrgreen.gif


piecz Maraa, piecz
mniam.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

moni20

Member
Lis 18, 2007
3,319
1
0
a ja go zrobie na niedzielny obiad i zobacze jak smakuje ta pychotka ... bo po zdjeciach widze ze warto zrobic ... podzialaly na mnie te fotki bo ja 100% wzrokowiec
 
Ostatnią edycję dokonał moderator: