Sernikobrownies z malinami, po prostu odjazd :-)

alice

Member
Wrz 13, 2004
857
0
0
Przepraszam, że mące, ale musze zapytac: czy to ciasto, tzn. ta jego czekoladowa część jest taka jak brownies - ciagnąca, mokra i jak dla mnie (jeszcze raz wielbicieli przepraszam bardzo) niedopieczona? Bo jeżeli tak , to ja jednak nie upiekę...
Czy ktoś mógłby odpowiedzieć mi czy ta masa jest mokra ? Wygląda pięknie, połączenie idealne, ale ja nie lubię"mokrych" brownies.
 

Malgosimi

Member
Gru 22, 2004
22,404
0
0
no a ja nie mam czasu... a takie piękne te wasze ciasta! W ogóle poprostu przeapetyczny przepis, cudeńko!
 

dziunia

Moderator
Członek ekipy
Paź 30, 2004
27,454
7
38
Oj,chyba dzisiaj powtórka będzie bo wczoraj załapałam się na nieduży kawałek tylko :lol: ;)

CYTATCzy ktoś mógłby odpowiedzieć mi czy ta masa jest mokra ? Wygląda pięknie, połączenie idealne, ale ja nie lubię"mokrych" brownies.
jak w każdym dobrym brownies masa czekoladowa jest wilgotna(IMHO suche brownies to murzynek a nie brownies ) dodatkowo jest warstwa serka i owoce więc całe ciasto jest z tych ciężkich i wilgotnych :mniam:

aha,jeszcze zapomniałam dopisać że z wrodzonego lenistwa :lol: zrobiłam ciasto browniesowe klasycznie bez ucierania tylko rozpuściłam masło z czekoladą w garnuszku,dodałam cukier,przestudziłam i dodałam resztę składników
icon_smile.gif
 

alice

Member
Wrz 13, 2004
857
0
0
jak w każdym dobrym brownies masa czekoladowa jest wilgotna(IMHO suche brownies to murzynek a nie brownies ) dodatkowo jest warstwa serka i owoce więc całe ciasto jest z tych ciężkich i wilgotnych :mniam:
Właśnie ja miałam nadzieję, że ta warstwa jest bardziej murzynkowata
icon_wink.gif
 

dziunia

Moderator
Członek ekipy
Paź 30, 2004
27,454
7
38
Małgoś,super wyszło i świetnie się z tym talerzykiem komponuje
icon_smile.gif


jeszcze 15 minut i będę wyjmować z piekarnika 8) :mrgreen:
 

Małgoś.dz.

Member
Paź 25, 2004
4,687
1
0
Acha, piekłam w formie silikonowej i od spodu trochę mi ciasto wysuszyło (widać to na fotce). Wcześniej z pieca wyjąć nie mogłam, bo część serowa długo się ścinała. W sumie godzinę ciasto siedziało w piekarniku.
 

Hichotka

Member
Lut 8, 2005
11,323
0
0



Zrobiłam z czerwoną porzeczką :lol:

Uwielbiam to ciacho :lol: :lol: :lol:
Dzięki Lisko za superowy przepis :blume:
 

dziunia

Moderator
Członek ekipy
Paź 30, 2004
27,454
7
38
W sumie godzinę ciasto siedziało w piekarniku.
wczoraj piekłam równą godzinę,a dzisiaj w swoim piekarniku po 55 minutach jeszcze sam spód dopiekałam 10 minut,także te przepisowe 45 minut to chyba jednak za krótko jeśli każda z nas piekła dłużej
 

Graz

Member
Gru 2, 2004
13,816
1
38
To ciasto za mną chodzi, a przeciez sie odchudzam, nie jem ciast ani nic słodkiego...... jak schudnę to zaszaleję
 

Aniks

Member
Paź 31, 2004
1,828
0
0
ja nie mogę! te zdjęcia są powalające! Pyyysznie wygląda to ciacho