- Wrz 16, 2004
- 886
- 0
- 0
Pasta z twarogu i z oliwek
40 dkg tłustego twarogu
150 ml jogurtu
10 dkg zielonych oliwek (bez pestek)
1 mała cebula
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
1 ząbek czosnku
sól pieprz i sproszkowana słodka papryka do smaku.
Twaróg rozetrzeć lub zmiksować z jogurtem i zieloną pietruszką. Czosnek przecisnąć przez praskę. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Oliwki posiekać. Wszystkie składniki połączyć i dobrze wymieszać. Doprawić solą, pieprzem i papryką.
40 dkg tłustego twarogu
150 ml jogurtu
10 dkg zielonych oliwek (bez pestek)
1 mała cebula
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
1 ząbek czosnku
sól pieprz i sproszkowana słodka papryka do smaku.
Twaróg rozetrzeć lub zmiksować z jogurtem i zieloną pietruszką. Czosnek przecisnąć przez praskę. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Oliwki posiekać. Wszystkie składniki połączyć i dobrze wymieszać. Doprawić solą, pieprzem i papryką.
Ostatnią edycję dokonał moderator: