Burgery wołowe pod pierzynką cebulowo-serową*

Hichotka

Member
Lut 8, 2005
11,323
0
0
burgery.jpgBurgery wołowe pod pierzynką cebulowo-serową

• 30 dkg mielonego mięsa wołowego
• 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
• 1 jajko + 1 żółtko
• sól kamienna
• 3 cebule pokrojone w plastry
• 4 plastry sera beaufort wędzonego
• mąka do obtaczania
• oliwa do smażenia


• pieprz cytrynowy mielony
• pieprz biały mielony
• oregano tarte
• szczypta chilli czerwonego

Do mięsa mielonego dodajemy jajka, czosnek , przyprawy i wyrabiamy na jednolitą masę.
Formujemy burgery.
Obtaczamy je w mące.
Smażymy na wolnym ogniu z każdej strony na złotawy kolor.
Pod koniec smażenia dodajemy cebulę oraz kładziemy na każdego burgera po plasterku sera wędzonego - obsmażając raz jeszcze z obydwu stron.
Burgery podajemy na gorąco do wszelakich dipów. Na ich wierzch kładziemy cebulę z którą je smażyliśmy.

Życzę Smacznego
icon_exclaim.gif
icon_exclaim.gif
icon_exclaim.gif
 

Załączniki

  • burgery.jpg
    burgery.jpg
    13.6 KB · Wyświetleń: 3
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Amator72

Member
Maj 19, 2010
1
0
0
hihihiiiiiii @ 30 Aug 2006 napisał:
index.php?act=findpost&pid=352860Pokaż załącznik 37Burgery wołowe pod pierzynką cebulowo-serową
...
Pod koniec smażenia dodajemy cebulę oraz kładziemy na każdego burgera po plasterku sera wędzonego - obsmażając raz jeszcze z obydwu stron.
Burgery podajemy na gorąco do wszelakich dipów. Na ich wierzch kładziemy cebulę z którą je smażyliśmy.

Życzę Smacznego
icon_exclaim.gif
icon_exclaim.gif
icon_exclaim.gif
Przepis wyglada super smacznie. Mam tylko pytanie - jak mamy podsmazac te burgery na stronie na ktorej jest polozony ser? Czy mam rozumiec, ze najpierw kladziemy cebule i ser na gorze burgera a potem po chwili calosc podtrzymujac widelcem przekrecamy na strone gdzie lezy ser i smazymy wlasnie na niej? Zastanawiam sie czy calosc sie nie rozleci i jak sie ten ser przysmazy... ?