Konfitura z jarzębiny

Janka

Member
Mar 19, 2005
4,557
1
0
1 kg jarzębiny
1 kg cukru(można dać 1,5 kg)

Jarzębinę zamrozić lub obgotowac kilka minut i odcedzić.
Do odcedzonej jarzębiny wlać 2 szklanki wody,wsypac cukier i zagotować.
Przestudzić i znów zagotowac.
Ja robiłam moją jarzębine przez 3 dni.(gotowałam po kilka minut,studziłam i znów gotowałam)
Owoce są szkliste i dość słodkie.

Gorące nałożyć do słoików,zakręcić i postawić"do góry nogami".
 

Załączniki

  • Konfitura_z_jarz_biny.jpg
    Konfitura_z_jarz_biny.jpg
    62.4 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Janka

Member
Mar 19, 2005
4,557
1
0
Mam to szczęście i mieszkam blisko lasu.
icon_biggrin.gif

Teraz zaczynam to doceniać.Na targowiskach nie widziałam jarzębiny.