- Mar 19, 2005
- 4,557
- 1
- 0
1 kg jarzębiny
1 kg cukru(można dać 1,5 kg)
Jarzębinę zamrozić lub obgotowac kilka minut i odcedzić.
Do odcedzonej jarzębiny wlać 2 szklanki wody,wsypac cukier i zagotować.
Przestudzić i znów zagotowac.
Ja robiłam moją jarzębine przez 3 dni.(gotowałam po kilka minut,studziłam i znów gotowałam)
Owoce są szkliste i dość słodkie.
Gorące nałożyć do słoików,zakręcić i postawić"do góry nogami".
1 kg cukru(można dać 1,5 kg)
Jarzębinę zamrozić lub obgotowac kilka minut i odcedzić.
Do odcedzonej jarzębiny wlać 2 szklanki wody,wsypac cukier i zagotować.
Przestudzić i znów zagotowac.
Ja robiłam moją jarzębine przez 3 dni.(gotowałam po kilka minut,studziłam i znów gotowałam)
Owoce są szkliste i dość słodkie.
Gorące nałożyć do słoików,zakręcić i postawić"do góry nogami".
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: