Konik morski

-magda-

Member
Mar 24, 2006
328
0
0
Nazwa pochodzi od wyglądu yego jedzonka, ktore jadłam na weselu. Dlam mnie jest pyszniutkie. Jestem osobą dla której sama pierś z kurczaka jest trochę za sucha, mimo iż dobrze są zroboine
icon_wink.gif
A w tej wersji jest całkiem inna.

Składniki dla 2 osób:
1 pierś z kurczaka
ciasto naleśnikowe własnej produkcji, bardziej gęste niż tradycyjnie, bez cukru, można dodać ulubione przyprawy, pieprz, sól

Dip, dla mnie najlepszy jest ten poniżej, ale można swoją wersję:
ketchup
majonez
zmiadżone ząbki czosnku

lub
ketchup
1-2 łyżki musztardy
1-2 cebule drobno posiekane
1 łyżka cukru

Pierś pokroić w paski 5cm lub dłuższe, ale niezbyt grube (1-2cm). Wrzucić wszystkie paski do ciasta do ciasta naleśnikowego. Smażymy w głębokim gorącym-frytkowej temp tłuszczu, tyle ile się zmieści do garnka. Jemy gorące z dipami.
To co zostanie można potem w mikrofali lub w piekarniku odgrzać i też jest smaczniutkie.
Gorąco polecam
icon_smile.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

eremiw

Member
Wrz 1, 2007
259
0
16
Filety z kurczaka często robię w cieście, albo w całości -albo pokrojone w kostkę. W paski nigdy , pora spróbować
icon_smile.gif
) I zawsze do obiadu , z zmienkiakami lub ryżem. Tylko- czy to jest takie tanie danie?? Hmmm:)))