- Wrz 23, 2004
- 10,244
- 3
- 38
bardzo dobre połączenie ryby i pieczarek:
50 dag filetów z ryby morskiej (dorsz, morszczuk lub inna)
15 dag pieczarek( może być więcej)
2 cebule
2 łyżki masła
1/2 szkl. gęstej śmietany
3 łyżki startego żółtego sera
3 łyżki bułki tartej
1 łyżeczka słodkiej papryki
sól, pieprz
Pieczarki i cebulę pokroić, przesmażyć na patelni, ułożyć na dnie naczynia żaroodpornego, na wierzchu ułożyć rybę ( uprzednio rozmrożoną i osuszoną. Piec w 200 st. ok. 20 minut. Masło rozetrzeć ze śmietaną, solą, pieprzem i serem. Zalać rybę, posypać bułką tartą i papryką. Zapiec.
50 dag filetów z ryby morskiej (dorsz, morszczuk lub inna)
15 dag pieczarek( może być więcej)
2 cebule
2 łyżki masła
1/2 szkl. gęstej śmietany
3 łyżki startego żółtego sera
3 łyżki bułki tartej
1 łyżeczka słodkiej papryki
sól, pieprz
Pieczarki i cebulę pokroić, przesmażyć na patelni, ułożyć na dnie naczynia żaroodpornego, na wierzchu ułożyć rybę ( uprzednio rozmrożoną i osuszoną. Piec w 200 st. ok. 20 minut. Masło rozetrzeć ze śmietaną, solą, pieprzem i serem. Zalać rybę, posypać bułką tartą i papryką. Zapiec.
Ostatnią edycję dokonał moderator: