14 dkg masła
1/4 l mleka
14 dkg cukru
4 dkg mąki tortowej
15 dkg grubo pokrojonych orzechów laskowych
5 dkg rodzynek
1 opakowanie kandyzowanych owoców
DO OZDOBIENIA CZEKOLADA DO GOTOWANIA
Mleko, masło cukier gotujemy, dodamy mąkę, orzechy, rodzynki,owoce kandyzowane, cały czas gotując. Aż się wszystko razem pogotuje
i będzie gęste, wyłączamy gaz.
Najlepiej dopiero w drugim dniu ( niekoniecznie ale musi masa wystygnąć ) masę nabieramy małą łyżeczką i kładziemy takie grudki -
placuszki na wysmarowaną delikatnie tłuszczem blachę. I polewamy czekoladą. Pozostawiamy do zastygnięcia.
1/4 l mleka
14 dkg cukru
4 dkg mąki tortowej
15 dkg grubo pokrojonych orzechów laskowych
5 dkg rodzynek
1 opakowanie kandyzowanych owoców
DO OZDOBIENIA CZEKOLADA DO GOTOWANIA
Mleko, masło cukier gotujemy, dodamy mąkę, orzechy, rodzynki,owoce kandyzowane, cały czas gotując. Aż się wszystko razem pogotuje
i będzie gęste, wyłączamy gaz.
Najlepiej dopiero w drugim dniu ( niekoniecznie ale musi masa wystygnąć ) masę nabieramy małą łyżeczką i kładziemy takie grudki -
placuszki na wysmarowaną delikatnie tłuszczem blachę. I polewamy czekoladą. Pozostawiamy do zastygnięcia.
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: