Na poczatku mialam maly dylemat czy ten przepis powinien sie tutaj znalesc czy w grilowanej sekcji ,poniewaz originalnie przepis jest reklamowany jako czysto na grilla. JAk sie okazuje, ten sosik nie tylko bardzo dobrze sie kompunuje z kurczakiem , ale i jest doskonaly jako sos do ryzu.
piersi z kurczaka
1.5 szklanki masla
1 szklanka cukru
3 lyzeczki papryki
1 lyzka musztardy
2 lyzeczki cebuli granulowanej
1 lyzeczka cayenne
3 lyzeczki kuminu
3 1/2 szklanki ketczupu
3/4 szklanki octu
2 zabki czosnku, zmiazdzone
Maslo roztapiamy, dodajemy reszte skladnikow i gotujemy na malym ogniu przez 30 minut. Gdy gotowe, piersi z kurczaka smarujemy sosem i grilujemy . NA koncu podajemy z odrobinka sosu.
Sos mozna przetrzymywac w lodowce przez 3 tygodnie i jest wysmienitym dodatkiem samym w sobie do ryzu.
piersi z kurczaka
1.5 szklanki masla
1 szklanka cukru
3 lyzeczki papryki
1 lyzka musztardy
2 lyzeczki cebuli granulowanej
1 lyzeczka cayenne
3 lyzeczki kuminu
3 1/2 szklanki ketczupu
3/4 szklanki octu
2 zabki czosnku, zmiazdzone
Maslo roztapiamy, dodajemy reszte skladnikow i gotujemy na malym ogniu przez 30 minut. Gdy gotowe, piersi z kurczaka smarujemy sosem i grilujemy . NA koncu podajemy z odrobinka sosu.
Sos mozna przetrzymywac w lodowce przez 3 tygodnie i jest wysmienitym dodatkiem samym w sobie do ryzu.