Krem śmietanowo-pistacjowy:
250 ml śmietany 30%
10 dkg sera mascarpone
25- 30 dkg drobniuto mielonych pisatacji (niesolonych!)
1/2 szklanki cukru pudru ( chociaż to wedle uznania jak słodki wolicie krem)
Śmietanę ubijamy na sztywno wraz z cukrem pudrem.
Serek mascarpone mieszamy dokładnie z pistacjami.
Do ubitej śmietany dodajemy ów serek mascarpone wymieszany z pistacjami - i delikatnie łączymy to w jedną całość.
Schładzamy.
250 ml śmietany 30%
10 dkg sera mascarpone
25- 30 dkg drobniuto mielonych pisatacji (niesolonych!)
1/2 szklanki cukru pudru ( chociaż to wedle uznania jak słodki wolicie krem)
Śmietanę ubijamy na sztywno wraz z cukrem pudrem.
Serek mascarpone mieszamy dokładnie z pistacjami.
Do ubitej śmietany dodajemy ów serek mascarpone wymieszany z pistacjami - i delikatnie łączymy to w jedną całość.
Schładzamy.