- Sie 28, 2006
- 3,106
- 0
- 0
tort dobosza
ciasto
6 jaj
60 g cukru
60 g maki
50 g masla
krem
220 ml naparu z kawy
250 g cukru
50 g kakao
opakowanie cukru wanilinowego
200 g masla
dekoracja
ziarenka kawy
50 g czekolady
bialka utrzec z cukrem
zoltka utrzec z maslem
wymierzac z maka
1/8 ciasta wylac do tortownicy
piec ok 13 min w temp 180 st
tak samo upiec nastepne 7 krazkow
napar z kawy podgrzac
dodac kako i oba cukry
rozupuscic
podgrzewac mieszajac az kawa zgestnieje
przestudzic
maslo utrzec dodawac kawe
utrzec na gldki krem
przestudzone krazki posmarowac kremem zlozyc
boki i wierzch tortu posmarowac reszta kremu udekorowac kawa i czekolada
ciasto
6 jaj
60 g cukru
60 g maki
50 g masla
krem
220 ml naparu z kawy
250 g cukru
50 g kakao
opakowanie cukru wanilinowego
200 g masla
dekoracja
ziarenka kawy
50 g czekolady
bialka utrzec z cukrem
zoltka utrzec z maslem
wymierzac z maka
1/8 ciasta wylac do tortownicy
piec ok 13 min w temp 180 st
tak samo upiec nastepne 7 krazkow
napar z kawy podgrzac
dodac kako i oba cukry
rozupuscic
podgrzewac mieszajac az kawa zgestnieje
przestudzic
maslo utrzec dodawac kawe
utrzec na gldki krem
przestudzone krazki posmarowac kremem zlozyc
boki i wierzch tortu posmarowac reszta kremu udekorowac kawa i czekolada