Grzyby zapiekane na grzankach chlebowych.

Hichotka

Member
Lut 8, 2005
11,323
0
0
Grzyby zapiekane na grzankach chlebowych.

30- 40 dkg prawdziwków bądż podgrzybków
oliwa z posmakiem trufli
2 cebule
sól kamienna mielona
pieprz kolorowy mielony

8-10 kromeczek chleba posmarowanego delikatnie masłem truflowym (jeżeli ktoś nie ma truflowego może być zwykłe masło
icon_biggrin.gif
) Chleb posypujemy dość mocno pieprzem kolorowym mielonym.

Cebulę pokrojoną w talarki smażymy na oliwie - do momentu, aż się zeszkli.
Następnie dodajemy do smażącej się cebuli grzyby pokrojone w plasteki.
Smażymy na wolnym ogniu - aż będą rumiane. Doprawiamy do smaku.

Obraz_191.jpg

Tak usmażone grzyby układamy na chlebie i zapiekamy w piekarniku jakieś 10 góra 15 minut.

Obraz_200.jpg
 

Załączniki

  • Obraz_191.jpg
    Obraz_191.jpg
    125.9 KB · Wyświetleń: 1
  • Obraz_200.jpg
    Obraz_200.jpg
    117.5 KB · Wyświetleń: 1