Grzyby zapiekane na grzankach chlebowych.
30- 40 dkg prawdziwków bądż podgrzybków
oliwa z posmakiem trufli
2 cebule
sól kamienna mielona
pieprz kolorowy mielony
8-10 kromeczek chleba posmarowanego delikatnie masłem truflowym (jeżeli ktoś nie ma truflowego może być zwykłe masło
) Chleb posypujemy dość mocno pieprzem kolorowym mielonym.
Cebulę pokrojoną w talarki smażymy na oliwie - do momentu, aż się zeszkli.
Następnie dodajemy do smażącej się cebuli grzyby pokrojone w plasteki.
Smażymy na wolnym ogniu - aż będą rumiane. Doprawiamy do smaku.
Tak usmażone grzyby układamy na chlebie i zapiekamy w piekarniku jakieś 10 góra 15 minut.
30- 40 dkg prawdziwków bądż podgrzybków
oliwa z posmakiem trufli
2 cebule
sól kamienna mielona
pieprz kolorowy mielony
8-10 kromeczek chleba posmarowanego delikatnie masłem truflowym (jeżeli ktoś nie ma truflowego może być zwykłe masło
Cebulę pokrojoną w talarki smażymy na oliwie - do momentu, aż się zeszkli.
Następnie dodajemy do smażącej się cebuli grzyby pokrojone w plasteki.
Smażymy na wolnym ogniu - aż będą rumiane. Doprawiamy do smaku.
Tak usmażone grzyby układamy na chlebie i zapiekamy w piekarniku jakieś 10 góra 15 minut.