- Sty 5, 2005
- 14,699
- 0
- 0
Wpisuję, choć banalny do bólu, ale Alicjanka mnie zmotywowała
Ilości składników wedle upodobania:
czosnek pokroić w plasterki i podsmażyć na maśle. Można dodać trochę cebuli i też podsmażyć. Dodać odrobinę oliwy z oliwek i wrzucić pokrojone w ćwiartki lub ósemki pomidory. Można dodać bazylię (ja daję prawie zawsze, pomidory mi z bazylią idą w nierozerwalnej parze
). Poddusić. Na koniec dodać ser feta i mieszać aż się rozpuści.
Opcjonalnie można poddusić (przed dodaniem pomidorów) pokrojoną w kostkę cukinię).
Nadaje się toto do makaronów, ryżu, placków ziemniaczanych...

Ilości składników wedle upodobania:
czosnek pokroić w plasterki i podsmażyć na maśle. Można dodać trochę cebuli i też podsmażyć. Dodać odrobinę oliwy z oliwek i wrzucić pokrojone w ćwiartki lub ósemki pomidory. Można dodać bazylię (ja daję prawie zawsze, pomidory mi z bazylią idą w nierozerwalnej parze
Opcjonalnie można poddusić (przed dodaniem pomidorów) pokrojoną w kostkę cukinię).
Nadaje się toto do makaronów, ryżu, placków ziemniaczanych...
Ostatnią edycję dokonał moderator: