Babka marmurkowa

sylcia

Member
Paź 29, 2004
2,199
0
0
5 jajek
3/4 kostki masla
2 szklanki maki
1 szklanka cukru
1/2 szklanki kwasnej smietany
Cukier waniliowy
2 lyzeczki proszku do pieczenia
1 lyzka kakao
1 kieliszek rumu(niekoniecznie)

Maslo utrzec z cukrem na puszysta mase.Dodawac po jednym jajku.
Do masy dodac make wymieszana z proszkiem,smietane i wymieszac,
Ciasto podzielic na dwie czesci.Jedna czesc przelozyc do formy na babke,do drugiej czesci dodac kakao i rum.Wymieszac i wylozyc na jasne ciasto.Zamieszac widelcem
Piec w nagrzanym do 180C piekarniku przez 45 minut.Po wystudzeniu mozna polukrowac,polac polewa lub posypac cukrem pudrem.
Zdjecie wkleje jak zrobie nastepnym razem,bo z tej sie resztki ostaly.
 

asika

Member
Wrz 20, 2004
13,897
0
0
piecze sie
icon_smile.gif