nieco inne w swym wykonaniu aniżeli te przepisy, które mamy na forum.... w smaku jest rewelacyjne
2 puszki skondensowanego mleka - niesłodzonego
1 i 1/2 szklanki cukru
1 opakowanie wiórków kokosowych (100 g)
1/4 l spirytusu lub 1/2 l wódki
Mleko gotujemy w garnuszku.
Dodać cukier i wiórki kokosowe, gotować na wolnym ogniu przez 10-12 minut - aż cukier się rozpuści.
Studzimy.
Gdy mleko ostygnie wlewamy alkohol mieszamy i rozlewamy do butelek.
Po 5 dniach odcedzamy.
I możemy rozpocząć degustację
p/s odciśnięte wiórki można zużyć do ciasta

2 puszki skondensowanego mleka - niesłodzonego
1 i 1/2 szklanki cukru
1 opakowanie wiórków kokosowych (100 g)
1/4 l spirytusu lub 1/2 l wódki
Mleko gotujemy w garnuszku.
Dodać cukier i wiórki kokosowe, gotować na wolnym ogniu przez 10-12 minut - aż cukier się rozpuści.
Studzimy.
Gdy mleko ostygnie wlewamy alkohol mieszamy i rozlewamy do butelek.
Po 5 dniach odcedzamy.
I możemy rozpocząć degustację

p/s odciśnięte wiórki można zużyć do ciasta

Ostatnią edycję dokonał moderator: