Cebulowy gulasz

sloneczko

Member
Sie 14, 2006
531
0
0
Duzo cebuli obieramy, kroimy w plasterki lub kostke. Solimy i wrzucamy na rozgrzany tluszcz, podsmazamy, kiedy bedzie szklista przekladamy do garnka, podlewamy odrobina wody,przykrywamy i dusimy na malym ogniu. Nie otwieramy, nie zagladamy-zeby para nie uciekla.
I teraz mozemy rozpoczac rozne wariacje:
mozemy dodac same maslo i przyprawic
mozemy zrobic zasmazke, dodac troche wody i przyprawic
mozemy dodac 2,3 jajka-skleja cebulke
oprocz tego mozna podsmazyc kielbase, pieczarki, boczek i dodac do cebulki.
Podawac z pieczywem.
 

alicjanka

Member
Cze 28, 2006
5,627
0
0
Uwielbiam cebulę, więc to szybciutkie danie zapewne zrobię niedługo :D i do tego sałatka z pomidorów :D