Odswiezajacy i lagodzacy dodatek do intensywnie pikantnych hinduskich dan. Swietne tez z chlebkiem naan.
450g ogorka startego na grubej tarce
1 duzy pomidor bez skory, pokrojony w drobna kostke
300ml greckiego jogurtu naturalnego
sol do smaku
1/2 lyzeczki oleju
1 lyzeczka czarnej gorczycy w ziarnach
1 lyzeczka lisci swiezej kolendry
1/2 lyzeczki nasion kminu rzymskiego
Pomidory i ogorki zostawic na 20 min do dokladnego odsaczenia w durszlakach. Nastepnie wymieszac je z jogurtem i doprawic sola do smaku.
Podgrzac olej na srednim ogniu, dodac ziarna gorczycy i kmin rzymski. Smazyc az zaczna podskakiwac na patelni. Wlac olej z przyprawami do wlebienia zrobionego na powierzchni jogurtu. Posypac natka kolendry.

450g ogorka startego na grubej tarce
1 duzy pomidor bez skory, pokrojony w drobna kostke
300ml greckiego jogurtu naturalnego
sol do smaku
1/2 lyzeczki oleju
1 lyzeczka czarnej gorczycy w ziarnach
1 lyzeczka lisci swiezej kolendry
1/2 lyzeczki nasion kminu rzymskiego
Pomidory i ogorki zostawic na 20 min do dokladnego odsaczenia w durszlakach. Nastepnie wymieszac je z jogurtem i doprawic sola do smaku.
Podgrzac olej na srednim ogniu, dodac ziarna gorczycy i kmin rzymski. Smazyc az zaczna podskakiwac na patelni. Wlac olej z przyprawami do wlebienia zrobionego na powierzchni jogurtu. Posypac natka kolendry.
Ostatnią edycję dokonał moderator: