0.5 kg zurawin ( swieze lub mrozone)
0.5 kg jablek, wypestkowujemy
2 pomarancze
2 szklanki cukru
A wiec, zurawiny jak nie mrozone mrozimy . Nastepnie zurawiny i jablka wrzucamy do blendera lub malaksera az beda pokrojone na malutkie kawaleczki ( jablka ze skorka).
Przekladamy do miseczki , dodajemy cukier i odstawiamy na bok. W miedzyczasie pomarancze wrzucamy do blendara/malaksera i tak samo czekamy az maszyna nam je pokroi na male kawaleczki - dodajemy do jablek i zurawin.
Calosc odstawiamy do lodowki na godzinke- pycha
UWAGA: Cukru moze byc mniej, wg uznania
0.5 kg jablek, wypestkowujemy
2 pomarancze
2 szklanki cukru
A wiec, zurawiny jak nie mrozone mrozimy . Nastepnie zurawiny i jablka wrzucamy do blendera lub malaksera az beda pokrojone na malutkie kawaleczki ( jablka ze skorka).
Przekladamy do miseczki , dodajemy cukier i odstawiamy na bok. W miedzyczasie pomarancze wrzucamy do blendara/malaksera i tak samo czekamy az maszyna nam je pokroi na male kawaleczki - dodajemy do jablek i zurawin.
Calosc odstawiamy do lodowki na godzinke- pycha
UWAGA: Cukru moze byc mniej, wg uznania
