Mieszanka owoców morza na szybko*

Wrz 13, 2004
4,165
0
0
Tyle mieszanej mrożonej mieszanki owoców morza ile ma byc porcji.
Taka sama ilość pokrojonej cebuli.
Ajvar pikantny 1-2 łyżki.
Sos seczuański Tao Tao 3-4 łyżki.
Szklanka białego wina.
Tymianek, rozmaryn, sól morska, biały pieprz, mieszanka "Przyprawa do ryb".
Olej do smażenia.

Mieszanke rozmrażamy, na patelni rozgrzewamy olej.
Wysypujemy mieszankę, smażymy kilka minut, tak aby delikatnie się zezlocila. Dosypujemy cebule i przesmażamy. Dodajemy Ajvar i sos seczuański chwilke dusimy i dolewamy szklankę białego wina. Doprawiamy i dusimy ok. 10 minut.
Podajemy z białym pieczywem i tym winem którego użyliśmy do duszenia.
Życzę smacznego.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator: