- Wrz 17, 2004
- 44,979
- 4
- 0
Uzylam gotowe babeczki z ciasta kruchego i na ta czesc przepisu nie podaje.
Natluscic blache do muffin (12 szt - srednie)
Ciasto kruche rozwalkowac na ok. 3mm. Wycinac kolka o srednicy 10cm (duza puszka jak np. od pomidorow) wylozyc 12 muffinek. Rozlozyc rowno dodatki (orzechy, rodzynki ...)
Wypelnienie:
2/3 szkl orzechow (moga byc tez rodzynki czy ziarna)
2 lyzki miekkiego masla
1/2 szkl brazowego cukru
1 szkl syropu kukurydzianego
2 jajka
1 lyzeczka zapachu waniliowego
Zmiksowac wszystko (poza orzechami, ktore juz sa wylozone) i rowno rozlac do ciasteczek (okolo 3 lyzki w kazde).
Piec 15-20 minut w 220 stopni. Wypelnienie sie podniesie, a ciasto zrumieni.
2 minuty studzic w foremce, a potem wyjac na kratke.