BUTTER TARTS z orzechami

kermidt

Moderator
Członek ekipy
Wrz 17, 2004
44,979
4
0
Img_0262buttertartsama.jpg
Uzylam gotowe babeczki z ciasta kruchego i na ta czesc przepisu nie podaje.

Natluscic blache do muffin (12 szt - srednie)
Ciasto kruche rozwalkowac na ok. 3mm. Wycinac kolka o srednicy 10cm (duza puszka jak np. od pomidorow) wylozyc 12 muffinek. Rozlozyc rowno dodatki (orzechy, rodzynki ...)


Wypelnienie:

2/3 szkl orzechow (moga byc tez rodzynki czy ziarna)
2 lyzki miekkiego masla
1/2 szkl brazowego cukru
1 szkl syropu kukurydzianego
2 jajka
1 lyzeczka zapachu waniliowego

Zmiksowac wszystko (poza orzechami, ktore juz sa wylozone) i rowno rozlac do ciasteczek (okolo 3 lyzki w kazde).
Piec 15-20 minut w 220 stopni. Wypelnienie sie podniesie, a ciasto zrumieni.
2 minuty studzic w foremce, a potem wyjac na kratke.
 

Załączniki

  • Img_0262buttertartsama.jpg
    Img_0262buttertartsama.jpg
    231.9 KB · Wyświetleń: 4

Akulka

Member
Gru 28, 2005
29,115
0
0
Skąd ja syrop kukurydziany węzmę, już prędzej miałabym klonowy....
icon_lol.gif
Poza tym, brzmi banalnie i pysznie
daumen.gif
icon_wink.gif
 

kermidt

Moderator
Członek ekipy
Wrz 17, 2004
44,979
4
0
nie wiem

klonowy jest duzo drozszy
Malgosimi gdzies kupowala
 

kermidt

Moderator
Członek ekipy
Wrz 17, 2004
44,979
4
0
to chyba nie chodzi o smak tylko o konsystencje nadzienia

poszukam, bo mignelo mi niedawno cos z klonowym takze

ale gdzie to moglo byc??
za duzo prasy mi wpada w rece ostatnio...
icon_rolleyes.gif