Domowa żurawina

marghe

Member
Lis 1, 2004
28,998
1
0
200 g cukru wrzucić na ok 250 ml wody (przpies z opakowania żurawin, niestety
wyrzuciłam i nie pamiętam dokładnie..ale jak kupię to poprawię ew. błedy)
zagotować
wrzucić 400 g żurawiny
zamieszać. zagotować
gotować 10 min

Ja dodałam ciut octu balsamicznego i kilka ziaren pieprzu
p90jpjDUzHmam1aafB.jpg


s0Ut7vqq4kYmQlduUB.jpg

częśc została zjedzona natychmiast , reszta poszła do słoika
 

dosiazet

Member
Lip 29, 2006
298
1
0
Mmmmm... jakie ładne. Zrobiłam Nutinki żurawiny i bardzo mi smakują. Na te muszę chyba poczekać do nast. roku, a Twoje to na pewno są do mięs i serów, prawda? Szkoda,że wcześniej nie było tego przepisu...
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy