DIP z fasoli bialej

kermidt

Moderator
Członek ekipy
Wrz 17, 2004
44,979
4
0
Robie, robie.

mam tylko jeden dip do krakersow...
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Moniak

Well-known member
Wrz 19, 2004
15,890
210
63
Właśnie zrobiłam - pyszna. Niestety nie miałam suszonych pomidorów, więc dałam trochę koncentratu (następnym razem dam keczupu) i suszony czosnek, bo świeżego niestety nie mogę.Aaaa i z czerwonej fasolo robiłam.
 

kermidt

Moderator
Członek ekipy
Wrz 17, 2004
44,979
4
0
Nie rob z ketchupem!
Zrob z pomidorami. Z Wloch koniecznie zeby dobre byly.
Nie ma porownania ich smak z ketchupem.
 

marghe

Member
Lis 1, 2004
28,999
1
0
Kermidt, donoszę, że Twoja pasta smakuje nie tylko nam, cinkom
icon_smile.gif


http://miszmasz-marghe.blogspot.com/2012/0...ieliam-sie.html
 

agu

Member
Lip 3, 2008
1,024
0
36
Wczoraj zrobiłam. Mąż zachwycony
icon_smile.gif
Dodałam jeszcze oliwki i kapary. Właśnie jem na śniadanie z razowym chlebem. Do powtórki.
 

kermidt

Moderator
Członek ekipy
Wrz 17, 2004
44,979
4
0
Zeby ograniczyc, bo nie wiem czy mozna uniknac, do gotowania fasoli mozna dodac kminek.
To przepis jakiegos tam ksiedza co to sie ziolami paral, ale kto zacz to nie pamietam.
Na szklanke suchej lyzeczke kminku calego dac i gotowac razem. Ja wrzucam w stalowej kulce do parzenia herbaty.

Innym sposobem jest dodanie glonu kombu. Okolo 2cm kawalek na szklanke.
Ide wstawic. Dzis ukrainski oszukany na obiad.
 

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
32,367
3,642
113
Ja do strączkowych polecam cząber. Dobrze się komponuje z tymiankiem i majerankiem.
 

mexikana

Active member
Sty 15, 2008
6,772
26
48
Podbijam, jutro kupuje fasole i robie
mniam.gif
 

Evalill

Member
Gru 3, 2006
5,164
0
0
Do zrobienia!
icon_smile.gif
Zwłaszcza, że wszystko mam. Tylko chleb muszę do niego upiec.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Maria z Łeby

Well-known member
Gru 26, 2006
34,913
1,493
113
Ślubny właśnie w kuchni rządzi - fasola się gotuje, na pewno zrobi bez majonezu.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

mexikana

Active member
Sty 15, 2008
6,772
26
48
Nie podeszla mi ta pasta
icon_redface.gif
Moze zrobilam cos nie tak, nie poddam sie i sprobuje jeszcze raz ;)
 

Kasia0407

Member
Lut 3, 2011
815
0
0
lubię i to bardzo, tylko wolę jak fasola jest bardziej rozdrobniona, więc blenduję ją na gładko, później dodaję resztę składników