Kilka cebul pokroić w plasterki, posolić obficie i odstawic na co najmniej godzinę.
Śledzie moczyć 2 godziny w zimnej wodzie (zmienić ze dwa razy wodę) po czym pokroić je na kawałki różnej wielkości.
W słoju układać na przemian cebulę i śledzie na koniec po wierzchu polać cebulkę odrobiną oleju.
Po dwóch dniach stania w lodówce śledziki zalać kwaśną śmietaną, która ma dotrzeć aż na spód słoika.
Potrawa jest do szamania na następny dzień.
Uwielbiam te śledzie.
Śledzie moczyć 2 godziny w zimnej wodzie (zmienić ze dwa razy wodę) po czym pokroić je na kawałki różnej wielkości.
W słoju układać na przemian cebulę i śledzie na koniec po wierzchu polać cebulkę odrobiną oleju.
Po dwóch dniach stania w lodówce śledziki zalać kwaśną śmietaną, która ma dotrzeć aż na spód słoika.
Potrawa jest do szamania na następny dzień.
Uwielbiam te śledzie.
Ostatnią edycję dokonał moderator: