- Sie 24, 2006
- 9,664
- 0
- 0
Ciasto
25 dag ryżu długoziarnistego
35 dag tartych surowych ziemniaków
6 żółtek
sól, pieprz
Do przybrania
1/5 l gęstej kwaśnej śmietany
4-6 plasterków wędzonego łososia
pęczek szczypiorku
Ryż ugotować. Wymieszać z ziemniakami, żółtkami, solą i pieprzem. Smażyć na oleju niewielkie naleśniki.
Każdy naleśnik ozdobić łyżką śmietany, paskiem łososia i pokrojonym szczypiorkiem.
Podawać gorące.
25 dag ryżu długoziarnistego
35 dag tartych surowych ziemniaków
6 żółtek
sól, pieprz
Do przybrania
1/5 l gęstej kwaśnej śmietany
4-6 plasterków wędzonego łososia
pęczek szczypiorku
Ryż ugotować. Wymieszać z ziemniakami, żółtkami, solą i pieprzem. Smażyć na oleju niewielkie naleśniki.
Każdy naleśnik ozdobić łyżką śmietany, paskiem łososia i pokrojonym szczypiorkiem.
Podawać gorące.
Ostatnią edycję dokonał moderator: