- Sie 24, 2006
- 9,664
- 0
- 0
Ciasto
20 dag mąki
2 szkl mleka
2 jaja
1/4 łyżeczki soli
Sos
1 puszka pomidorów
1 mała papryczka chilli
oregano
sól
sproszkowane słodka papryka chilli
mielony kminek
kostka rosołowa
łyżeczka mąki ziemniaczanej
Nadzienie
25 dag gotowanego mięsa z indyka
25 dag ugotowanej czerwonej fasoli lub fasola z puszki
3/4 puszki kukurydzy
Do przybrania
3 dag tartego sera żółtego
cebula dymka
Składniki na ciasto dokładnie połączyć. Odstawić na pół godziny. Usmażyć naleśniki.
Pomidory i paprykę pokroić, dusić ok 10 min, zmiksować. Przetrzeć przez sito i jeszcze dusić. Dodać rosołek, przyprawić i nadal dusić. Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić w niewielkiej ilości zimnej wody i wlać do sosu. Chwilę pogotować i zdjąć z ognia.
Mięso z indyka pokroić w kostkę. Wymieszać z 1/3 sosu. Dodać do tego fasolę i kukurydzę. Naleśniki z nadzieniem złożyć w chusteczkę. 1/3 sosu wlać do naczynia żaroodpornego. Położyć na nim naleśniki. Polać resztą sosu, posypać serem i posiekaną dymką. Zapiekać 30 min w 180 st. Podawać z sałatą.
20 dag mąki
2 szkl mleka
2 jaja
1/4 łyżeczki soli
Sos
1 puszka pomidorów
1 mała papryczka chilli
oregano
sól
sproszkowane słodka papryka chilli
mielony kminek
kostka rosołowa
łyżeczka mąki ziemniaczanej
Nadzienie
25 dag gotowanego mięsa z indyka
25 dag ugotowanej czerwonej fasoli lub fasola z puszki
3/4 puszki kukurydzy
Do przybrania
3 dag tartego sera żółtego
cebula dymka
Składniki na ciasto dokładnie połączyć. Odstawić na pół godziny. Usmażyć naleśniki.
Pomidory i paprykę pokroić, dusić ok 10 min, zmiksować. Przetrzeć przez sito i jeszcze dusić. Dodać rosołek, przyprawić i nadal dusić. Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić w niewielkiej ilości zimnej wody i wlać do sosu. Chwilę pogotować i zdjąć z ognia.
Mięso z indyka pokroić w kostkę. Wymieszać z 1/3 sosu. Dodać do tego fasolę i kukurydzę. Naleśniki z nadzieniem złożyć w chusteczkę. 1/3 sosu wlać do naczynia żaroodpornego. Położyć na nim naleśniki. Polać resztą sosu, posypać serem i posiekaną dymką. Zapiekać 30 min w 180 st. Podawać z sałatą.
Ostatnią edycję dokonał moderator: