Naleśniki filipińskie*

ewalukas

Member
Sie 24, 2006
9,664
0
0
Ciasto
20 dag mąki
2 łyżki oleju
1 szkl wody
szczypta soli

Nadzienie
2 cebule
3 ząbki czosnku
kapusta pekińska
sałata
1/3 kg pieczonego mięsa drobiowego
15 dag mrożonych krewetek
15 dag kiełków sojowych
mielone chili
sól, sos sojowy

Wymieszać składniki na ciasto, odstawić na 30 min, Usmażyć naleśniki.

Cebulę i czosnek posiekać. Kapustę poszatkować. Mięso pokroić w drobną kostkę. Krewetki rozmrozić, opłukać i osączyć. Cebulę i czosnek podsmażyć, dodać mięso, kapustę, krewetki i kiełki. Składniki wymieszać i smażyć 20 min. Doprawić.

Na naleśniki położyć liść sałaty, na nią nadzienie i przykryć drugim naleśnikiem.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator: