Moja pizza

ewalukas

Member
Sie 24, 2006
9,664
0
0
banana.gif
banana.gif
banana.gif


dance.gif
 

ewalukas

Member
Sie 24, 2006
9,664
0
0
Mam nadzięję, że posmakuje
mniam.gif
 

Akulka

Member
Gru 28, 2005
29,115
0
0
Ewa, ja ci tyłek normalnie zbiję
baa.gif
strafe.gif
Nie dość, że mam w planach jutro robic tą pizzę (zamówiona), to jeszcze w środę ją zrobiłam z krewetkami i tuńczykiem. Czy ty wiesz jakiego smaka mi narobiłaś tym ciastem? Rozglądam sie teraz po forum za nowymi przepisami. A doopa rośnie
baa.gif

Myslisz, że to ciasto nadawałoby sie na calzone
gruebel_2.gif
?
rofl.gif
 

ewalukas

Member
Sie 24, 2006
9,664
0
0
Aga to umówmy się na wspólne konsumowanie
fiesgrins.gif
Razem na dooooopsko urośnie
icon_wink.gif

A co do calzone to nie wiem
gruebel_2.gif
 

ewalukas

Member
Sie 24, 2006
9,664
0
0
E tam podwoimy
icon_rolleyes.gif
Potroimy nawet
icon_mrgreen.gif
 

kkaren

Member
Cze 4, 2006
28
0
0
Piękne są i napewno smakowite, ale mam pytanie: jakiego sera używacie że tak pięknie się rozpływa? Ja przeważnie używam gołdy, a czy ktoś z was próbował "wyrób seropodobny o aromacie gołdy" z Lidla? Czy on nadaje się do pizzy czy zapiekanek?? I czy jest jadalny??
 

ewalukas

Member
Sie 24, 2006
9,664
0
0
Używam sera jaki akurat mam w domu - gouda, salami, edamski....Z lidla też miałam, ale ser pisało a nie wyrób seropodobny
icon_wink.gif
 

Akulka

Member
Gru 28, 2005
29,115
0
0
Ja tak samo jak Ewa, używam tego, co akurat mam. Nie kupuje specjalnego na pizzę. Trę ser na grubych oczkach i sypię gar ścia na pizzę
icon_mrgreen.gif

A jaka mozzarella jest dobra na pizzy, tylko ja trzeba na 2-3 min. przed wyjeciem pizzy położyć. Cudnie się rozpływa
daumen.gif
 

labdoria

Member
Gru 13, 2006
9
0
0
ser z Lidla jest obrzydliwy.To nie ser tylko wyrób seropodobny.Ja posypuję pizzę serem przed samym wyjęciem jej z pieca.Wtedy pięknie się rozpływa i nie jest zeschnięty.
daumen.gif
 

ewalukas

Member
Sie 24, 2006
9,664
0
0
Właśnie się objadam
fiesgrins.gif
Pół z pieczarkami i kukurydzą, pół z wędlinką drobiową i jajkiem
icon_lol.gif
 

ewalukas

Member
Sie 24, 2006
9,664
0
0
banana.gif
banana.gif
banana.gif

freu.gif
freu.gif
 

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
2
0
lecker.gif
mniam.gif
lecker.gif
ja też chcę tą pizzę zjeść, w tym tygodniu napewno ją zrobię bo duża jest i przepysznie wygląda
icon_razz.gif
 

ewalukas

Member
Sie 24, 2006
9,664
0
0
Aga
 

Załączniki

  • piona.gif
    piona.gif
    3.2 KB · Wyświetleń: 0

Akulka

Member
Gru 28, 2005
29,115
0
0
Nie ma zdjecia, bo jezor latał jak ta łopata
icon_mrgreen.gif
Wczoraj zrobiłam 2 blachy, dla 4 osób, wszyscy po zjedzeniu siedzieli obżarci i klepali brzuchy
daumen.gif
icon_lol.gif


Uwagi:
Im lepiej się ciasto wyrobi - powinno ładnie odchodzic od ręki, tym bardziej jest puszyste i puchate po upieczeniu. Wałkujac tworza sie fajne pęcherze powietrza tuż "pod skórką
icon_mrgreen.gif
".
Ja do ciasta przed wyrastaniem, dodaje zioła na jakie mam ochotę, pieprz, czasami paprykę ostrą. No bomba.

Ewa
cvety.gif
 

ewalukas

Member
Sie 24, 2006
9,664
0
0
Ja do ciasta dodaję ostatnio mieszankę ziół
mniam.gif
Ostatnio tak mi wyrosło, że było za dużo ciasta na blachę piekarnikową
icon_eek.gif


Cieszę się Agnieszko, że Ci (Wam) smakuje
icon_mrgreen.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
2
0
Dziś została cała pożarta
mniam.gif

z dużą ilościa cebuli, ogromną ilością salami, oliwkami i kaparami na to zwykły ser i pokruszony rokpol
fiesgrins.gif

we dwie osoby zjedliśmy całą blachę na obiad
icon_redface.gif