Pieczeń z twarogu

Anusiaczek

Member
Wrz 14, 2004
2,084
0
0
Pieczeń twarogowa
2 porcje

12,5 dag chudego twarogu
1 jajko lub 2 białka
5 dag płatków owsianych
cebula pokrojona w kostkę
sól, pieprz
natka pietruszki, szałwia lub inne ulubione zioła
tłuszcz do formy

1. Twaróg ucieramy z jajkiem (można dodać 1-2 łyżki mleka), dodajemy płatki, cebulę, przyprawy i dokładnie mieszamy.
2. Wykładamy masę do natłuszczonej formy (najlepsza okrągła i płytka), smarujemy wierzch mlekiem.
3. Wkładamy pieczeń do nagrzanego do 200 stopni pieca na ok. 40 minut.

Podajemy na ciepło z dowolnym sosem i dużą ilością surówki.


pieczen0yq.jpg
 

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0
Anusiaczku to też zrobiłam pychotka wyszła, na obiadek idealne :dance: po raz kolejny dziękuję za przepis i polecam innym dziewczynom
icon_smile.gif
 

Malgosimi

Member
Gru 22, 2004
22,404
0
0
o! świetnie to brzmi!!!